langai, plastikiniai langai, mediniai langai, balkonu stiklinimas

  • 1 HAUS Langai

    Plastikiniai langai
    Mediniai langai
    Balkonų stiklinimas
    Šarvuotos durys
    Vidaus durys
    Garažo vartai
    Žaliuzės-Roletai
    Langų montavimas
    Apdaila
    Balkonų apšiltinimas
  • 2


Renkatės langus? ar langai gali būti dar šiltesni?

Renkatės langus? ar langai gali būti dar šiltesni?

Vokietijos inžinerinė studija sukūrė langus su įspūdinga net  0,52 W/m2K (langui 1230x1480mm) pasiekainčiu šilumos perdavimo koficientu. Ar tokių charakteristų ...

Visa tiesa apie Uw koeficientą

Visa tiesa apie Uw koeficientą

Energiją taupantys langai yra ne tik veiksminga apsauga nuo šilumos praradimo žiemą, bet ir nuo per didelio patalpų perkaitimo vasarą. Ką dar turėtumėte apie tai žinoti?

Ar verta keisti langus? Argumentai

Ar verta keisti langus? Argumentai

Turbūt, visiems mums žinomi skersvėjai namuose — dažni ligų šaltiniai ir papildomų išlaidų šildymui priežastys. Sandariklių nebuvimas gerai žinomuose senuose languose, ...

Kodėl rasoja plastikiniai langai?

Kodėl rasoja plastikiniai langai?

Kondensatas, pelėsis, - atsakysime, statybinės fizikos pagrindai.
Apie šiuolaikinių langų sandarumą ir kondensato susidarymą buvo kalbėta daug. Seni mediniai langai ...

Plastikiniai langai ir kondensato susidarymas

Plastikiniai langai ir kondensato susidarymas

Ar Jums teko pastebėti, kad ant langų ir išorinių sienų iš patalpos pusės paviršių atsiranda kondensatas, t.y. jie aprasoja? Pabandysime ...

Plastikinių langų konstrukcijų plėtros tendencijos

Plastikinių langų konstrukcijų plėtros tendencijos

Tolimesnei plastikinių langų sistemos plėtrai reikia, iš vienos pusės, išsaugoti ir, esant galimybei, pagerinti esamo konstrukcinio sprendimo privalumus, ...

Langų montavimas. Raktas į pasiteisinimą.

Langų montavimas. Raktas į pasiteisinimą.

Skaitytojų patogumui surinkome keletą akivaizdžių tiesų apie langų montavimąLangų montavimas yra kritinis taškas sėkmingo ...


Balandžio 03, 2013

Langų montavimas. Raktas į pasiteisinimą.


Langų montavimas. Raktas į pasiteisinimą.
Skaitytojų patogumui surinkome keletą akivaizdžių tiesų apie langų montavimąLangų montavimas yra kritinis taškas sėkmingo lango tarnavimo istorijoje. Net 90% langų gedimų atsiranda dėl netinkamo lango sumontavimo.
 
Montavimo tiesa Nr. 1
 
Tinkamas langų įrengimas užtikrina pastato sienų ir langų konstrukcijos vientisumą ir konstruktyvo stabilumą.
 
Jei langas sumontuojamas neteisingai, tai lango daroma žala prasideda nuo lango sumontavimo momento.
Lango montavimo siūlė yra pagrindinis dalykas lemiantis lango atsparumą statinėms apkrovoms, taip pat vėjo slėgio ir drėgmės skvarbos izoliacija, kuri turi atlaikyti temperatūrų pokyčius ir mechaninius pastato ir langų judėjimus. Dėl nepatvarios montavimo siūlės atsiranda mikro įtrūkimai, kurie prasiskverbus pirmajai drėgmei plečiasi vis labiau ypač esant minusinei temperatūrai, gto pasekoje montavimo siūlė prisiskverbusi drėgmės sudaro šalčio tiltą, langas praranda sandarumą, lango angokraštis pradeda palyti.
 
 
Montavimo tiesa Nr. 2
 
Lango ir sienos siūlės sandarinimas turi būti ne mažiau svarbus nei stogo sandarinimas.
 
Lango montavimo siūlė tarp išorės ir vidaus turi būti apsaugota papildoma izoliacija nuo atsitiktinės skverbties jungčių dėl lietaus vandens ir drėgmės. Tai ne visada visus šiuos veiksmus gali būti atliekami tuo pačiu metu toje pačioje surinkimo medžiagų momentuose, bet tai padaryti jums būtina.
 
Montavimo tiesa Nr. 3
 
Papildoma apsauga turi būti užklijuoti iš vidaus, ir mes galime tai pasiekti naudojant vidaus sandarinimo garus izoliuojančias medžiagos. Iš išorės naudojama garui pralaidi juosta, apsauganti siūlę nuo drėgmės koncentracijos montavimo siūlėje.

Lango montavimo siūlę skirianti ribą tarp kambario sąlygų (temperatūrų ir oro drėgmės) ir vyraujančių pastato išorėje turi būti vientisa. Pertraukta daugkartinio hermetizavimo jungtis yra labiausiai paplitusi priežastis, dėl nepageidaujamų reiškinių, susijusių su nekontroliuojamo energijos nuostolių, drėgmės ir šalčio, vadinamas šiluminiai tilteliai.
 
Montavimo tiesa Nr.4 

Langų montavimas yra kritinis taškas sėkmingo lango tarnavimo istorijoje. Net 90% langų gedimų atsiranda dėl netinkamo lango sumontavimo.
Langų montavimas turi būti atšauktas tą pačią akimirką kai pastebėtas lango montavimo brokas. Prastos kokybės paslaugos gali ne tik nesuteikti naujiems langams keliamų reikalavimų, pavyzdžiui, energijos taupymo, triukšmo slopinimo, tačiau tai gali sukelti nepataisomą žalą ar visiško lango sugadinimo riziką.
 
Montavimo tiesa Nr. 5
 
Lietuvoje nėra nustatytų tikslių langų montavimo taisyklių, dėl to įvairios įmonės gali vadovautis savo nustatytomis montavimo taisyklėmis, kurios dažnai būna paremtos ne techniniais tyrimai ir rekomendacijomis, o tiesiog kaštų mažinimo principu.
Kadangi taisyklių nėra, pirmiausia svarbu su paslaugų tiekėju sutarti montavimo būdą, sąlygas, naudojamas medžiagas ir priėmimo sąlygas.Langų montavimo ir priėmimo sąlygos, darbo tipas turi būti išsamiai aprašytas sudarytoje sutartyje. Nesilaikant šios paprastos rekomendacijos,tarp pirkėjo ir paslaugų tiekėjo gali kilti ilgalaikiai ginčai.
 
Montavimo tiesa Nr. 6
 
Jei nėra nenurodytų langų montavimo taisyklių statybų projekte, langai turi būti montuojami pagal langų gamintojo instrukcijoje išdėstytus principus.
 
Gerai padaryta dizaino namų, galite rasti pagal architekto ne tik būdingų savybių "Windows", bet taip pat, kaip jie pastatyti. Jei jūs negalite naudoti projekte išdėstytus principus, pagrindas turėtų būti nustatyti, kaip įdiegti "Windows" instrukcija "išdavė langų gamintojas.
 
Langų gamintojo nurodymus rekomendacijas remiantis langų įtraukimo du dokumentus, kurie yra pagrindinis visų langų gamintojai yra įsipareigoję.
 
Montavimo tiesa Nr. 7
 
Prieš Jums nusprendžiant remtis gamintojo instrukcija, vertėtų pažymėti, kad bendrovių gaminančių langus yra labai daug, daug yra ir montavimo instrukcijų. Kiekviena langų gamintojai žino, kad jam priklauso gamybos direktoriją tam tikra sistema, langai ir durys, PVC-U apima jos turinio rekomendacijas apie tai, kaip įtraukti langų. Jis gali būti naudojamas atskirai arba atlikti darbus, teikti atitinkamas rekomendacijas subrangovų, žinoma, informuojant juos prieš pasirašant Pirkėjo langus.
 
 
Montavimo tiesa Nr. 8

Gerai sumontoti langai tai ne tik langai sumontuoti pagal instrukcija, nepriekaištinga turi būti ir montavimo kokybė. 
Nereikia būti ekspertu, kai pastebima surinkimo defektai  tik tada, kai ateina pirmosios šalnos ar smarkesnės liūtis, tada įmonės tikslas kuo greičiau pataisyti išriškėjusius defektus.
Defektų šalinimas visada kainuoja brangiau, nei sutaupymas montavimo momentu, tai labai svarbu įvertinti renkantis medžiagas ir kvalifikuotą darbo jėgą.
 
Dažniausiai pasitaikantys defektai vykdant langų montavimą, kurie labai neigiamai paveikia kokybę ir ilgaamžiškumą:
 
  • Naudojamos per kietos poliuretano putos ar neatsargus ar per greitas jų naudojimas;
  • Vidaus ir  išorės apsaugos nuo drėgmės ir lietaus trūkumas;
  • Trūkumas arba nepakankamas skaičius inkarų ar kaiščių jungiančių mechaniškai langą ir sieną;
  • Langų įrengimas be atraminių kaladėlių;
  • Per didelis ar per mažas tarpas tarp lango rėmo ir angokraščio - nekokybiškas angos dydžio nustatymas;
  • Užsikemša drenažo skylės;